Ukategorisert

Moro med skritt-galopp overganger

Jeg jobber mye med å hjelpe Rimkert oppnå bedre samling, legge mer vekt bak og løfte ryggen. Han er naturlig fremtung og det er viktig å få på plass for å holde han sunn under ridning og unngå belastning på ryggen. Vi har lang vei å gå enda men sakte men sikkert blir vi bedre og bedre 🙂 En av øvelsene vi jobber mye med er galopp fra skritt. Rooolig galopp fra skritt! For bare litt under to år siden kunne vi ikke galoppere på bane uten at vi skjeglet hit og dit og tok av i en voldsom fart, og galoppen ble brutt ved hver minste sving. Totalt i ubalanse med andre ord. Nå har vi kommet mye lengre og vi får fin rolig galopp fra skritt. Han kaster seg litt mye fremme enda, men det kommer det også 🙂 Han pleier ikke å sette galopp på utvending fot, men denne gang gjorde han det. Jeg måtte sjekke balansen min og rettet opp i en feilstilling jeg hadde, så ordnet det seg mye bedre (etter Sigrid kommenterte at kanskje bakpart var stilt feil) 🙂 Viktig å sjekke seg selv før man lurer på hvorfor hesten gjør “galt” 🙂

Screen Shot 2015-01-27 at 20.40.06

 

Dette er fra en privattime med Sigrid nylig:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *