Ukategorisert

Rimkert feirer nyttår på Hindal

Første året jeg hadde Rimkert sto han på en liten utegang på Jåttå. Jeg hadde ikke mulighet til å ha han inne på boks over nyttår, og var usikker på hvordan han kom til å reagere på raketter, hyl og lyseksplosjoner. Så en uke i forveien begynte jeg å forberede med rakettlydavspilling, og belønning når han stod stille. Som ventet, ble han litt panisk første gangen han hørte lyden så jeg er glad for forberedelsene jeg gjorde! Da nyttår kom var jeg med ham hele kvelden, og passet på at han fikk en liten godbit hver gang en rakett smalt og han sto i ro. Han skjønte det godt og sto i ro helt frem til et par minutter på tolv, da ble det bare for mye for stakkaren og han løp rundt på de lille området sitt. Men et par minutt over tolv igjen kunne han komme tilbake og roe seg litt og litt igjen. Jeg var bare glad for at han ikke hadde føket over/gjennom gjerder i vill panikk!

De to påfølgende årene sto han på Vaglemoen, på boks. Over midnatt nyttår sto alle inne, dørene lukket og musikk på, ingen reagerte på noenting.

Dette året var Rimkert på Hindal i juleferien, og skulle feire nyttår der. Utegang, noen få meter fra vaulens felles oppskytningsplass, og ellers midt i byen med oppskyting fra alle kanter. Sigrid informerte om at hestene blir tatt inn i ridehallen i 11-tiden og blir der til ca kvart over 12 når det verste er ferdig, og hun sitter og holder dem under oppsyn. Dog var det aldri spennende la hun til, lite action og reaksjon på spetakkelet. Men jeg kunne ikke la være å følge med på ham og se hvordan dette kom til å gå, så jeg tilbrakte nyttår i ridehallen på Hindal sammen med Sigrid og følgte med på hestene, og fikk det hele på film 🙂

10906319_10203141308314252_8389747832102158525_n

 

Som Sigrid sa, var det ikke spesielt store reaksjoner. Hestene rullet seg når de kom inn, gjespet og vandret rundt (før filmingen), men det som var utrolig spennende var å følge med på dem og hvordan de flyttet på hverandre og kommuniserte og oppførte seg. Det var utrolig tydelig at Rimkert ikke er enn fullverdig del av flokken på Hindal, selv om han går veldig harmonisk sammen med dem vanligvis, var han tydeligvis ikke helt inne med dem når det ble litt oppstyr, og han måtte flytte mye på seg. T-Rex, Sigrid sin hest (svart australsk varmblods), er lederhesten i flokken og det var kult å følge med på hvordan han gikk rundt og organiserte flokken, flyttet på dem som var på feil plass (han flyttet mye på Rimkert), og prøvde å holde styr på situasjonen.

Hester er spennende!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *