Ukategorisert

Oppvisning på SJR

For et par uker siden fikk jeg en hyggelig telefon fra Sandnes og Jæren Rideklubb som lurte på om vi kunne vise noe kjekt på deres Lucia fest. Og det klarer jeg vel alltids. To uker uten ridehall i Stavangervinter kunne neppe hjelpe oss til å trene inn noe nytt, men vi har jo noen kjekke ting å vise, som vi viste på frieserkåringen. Men denne gang ville jeg legge inn ridning, så ikke folk tror at vi horsemanship folk bare tusler på bakken hele tiden, vi rir faktisk også! Uten hodelag skulle dette være. Vi har ikke veldig mye spennende å vise der, annet enn at det går an å gå, stoppe og styre uten tøyler, altså god kommunikasjon på tross av at man ikke har direkte kontakt med hodet til hesten.

Screen Shot 2014-12-14 at 22.36.12

Så jeg øvde ikke inn noe som helst, planla ikke noe program og tenkte at det tar vi som det kommer. Jeg hadde kun bestemt musikk, og at jeg skulle gjøre liberty ala frieseroppvisningen etterfulgt av ridning. De to ukene opp mot showet var bare drittvær likevel, så vi hadde bare begge blitt sure og gretne tenker jeg 🙂

SJR er jo rett i gata så vi tuslet bort rett før showet. Når vi kom frem fikk Rimkert en boks. Folk og hester skyndte seg gjennom gangene og Rimkert ble tydelig påvirket av energi nivået! Han gikk i sirkler i boksen og fikk ikke stå i ro, stakkaren. Jeg kan vel ikke ha oppvisning med en sånn hest! Så, istedet for å la ham stå slik frem til det var vår tur, tok jeg han ut i hallen som ble brukt til oppvarming, og tuslet med småting der, sjekket at ting satt. Det var sikkert ti andre hester inne der, på kryss og tvers, varmet opp til de ulike innslagene sine, Rimkerts fokus ble sterkt utfordret, og jeg er imponert over hvor mye han får med seg av signalene mine mens han kikker rundt overalt 🙂 Men han roet seg med det kjente i øvelsene og jeg tenkte at innslaget nå var reddet. Så lenge han er rolig, tenker jeg. Så lenge han ikke stikker. Jeg har jo tross alt ingenting å holde han i.

Vi ble ropt opp og vi tuslet ned til den store hallen hvor alle ventet. Da vi kom inn så jeg med en gang at Rimkert ble forfjamset og stresset over alle folkene, han kikket rundt og forstod sikkert lite av hva som skulle skje, stakkar. Han har aldri ført vert i ridehallen på SJR, aldri før hatt så mye folk rundt, aldri opplevd så høy applaus, eller så høy musikk, og han var helt alene hest midt i alt dette. Jeg er så utrolig stolt av ham som klarer å styre seg fysisk, på tross av at han blir så mentalt stresset, og klarer likevel å høre på signaler og prestere sitt beste.

Og selvsagt ble det film! Min kjære mann satt blant publikum og fikk filmet hele oppvisningen, dog noe skjelvete og utydelig i blandt da han ikke fikk satt opp tripoden. Men man ser jo likevel hva som skjer 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *