Parelli,  Sigrid Ritland,  Video

Denne dama altså

De fleste vet nok så langt at vi driver i all hovedsak med natural horsemanship, spesifikt Parelli sin lære. Men alle kurser, privattimer og lokal lære kommer fra en helt unik hestetrener, som de fleste sikkert også kjenner til etterhvert, Sigrid Ritland. Vi er så ufattelig heldige for å ha henne her rett i nærmiljøet! Jeg jobber etterhvert tett sammen med henne og det er utrolig gøy, og jeg får være med på mye gøy med arrangering av kurser, hjelpe til på andres privattimer, men også, lage materialer. Og nylig laget vi denne filmen, som virkelig får frem hva man får ut av natural horsemanship, nemlig drømmeforhold mellom hest og menneske, sånn type, det alle drømmer om 🙂

For å virkelig forstå hvor dyktig Sigrid er, og hvor mye arbeid og kunnskap som ligger bak det hun har oppnådd med denne hesten, vil jeg gi en kort bakgrunnshistorie. Hesten hun har her, tok hun med seg fra Australia, fra når hun bodde der. Det var en ekstremt vanskelig hest som hun fikk av hennes daværende sjef og instruktør David Grace. Det første denne hesten gjorde da han så henne, var å jage henne ut av paddocken han stod i. Han var så ekstrem i sin adferd at han sparket en annen hest til døde, har knukket flere av Sigrid ribbein med spark, og i det hele tatt vert en ekstremt truende og utfordrende hest. Meningen var at den skulle til slakt fordi den var direkte livsfarlig, men den ble sendt til David Grace, som videre ga ansvaret til Sigrid, som en siste utvei.  Han har ennå små tendenser til gammel adferd, ved at han sparker ut med frambeina, men nå er hans mentalitet totalforandret, og målet hans er ikke lenger å gjøre skade!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *