Bakkeøvelser,  Gymkhana,  Rimkert,  Stall jåttå,  Stevne

Uoffisielt stevne på stall jåttå!

Jeg elsker å arrangere ting, og være med på ting, organisere og utføre. Så jeg tok på meg ansvaret og skulle lage et stevne for oss på stallen. Dette var tidlig vinter 2011 en gang:) Skulle ikke være noe voldsomme greier, bare kos:) Så jeg satte opp en plan med noe bakkeøvelser, rideøvelser og litt gymkhana opplegg. Jeg var jo veldig spent på hvordan Rimkert var å håndtere på ulike utfordringer. Noe hadde vi jo trent på men jeg fant på mye nytt som han ikke har vert borti før:) Så hadde vi et tids/poeng system slik at vi kunne kåre en vinner 🙂
Hvis noen lurer på hva det hvite på beina er så er det bomull inni bandasjer. Hadde et middel mot mugg han skulle stå med den dagen. Og bomullet var ikke så enkelt å holde på plass inni der som jeg hadde håpet på 😛
Så slik ble det!
 Slik så banen ut. Øvelsene skulle gjøres ved leiing og ridning:) Dere ser sikkert på bildene hva tegningen og figurene er for no.
 Så gymkhana banen:) Ved 1 skulle vi dytte en ball gjennom bommene. På 2 skulle vi snurre rundt en kjegle 10 ganger før vi satte oss opp hesten igjen, ved 3 plukket vi opp et litermål med vann som vi skulle ha i handa mens vi travet til neste punkt og satt det fra oss. Ved 4 skulle vi kaste lasso over en pappku og dra den med oss og plassere den innenfor sirkelen:)
Og slik gikk det med meg og Rimkert!:
 Klar til å starte:)
Presenningen var 0 problem. Hesten skulle stå med alle 4 ben i 5 sek på den. 
Heller ikke treplata var noe problem for Rimkert å stå fint på:) Samme prinsipp her som presenningen. 
Litt utfordring å ri sidelengs over bommen, men tok det sakte og sikkert, med rolige tydelige signaler så gikk det fint!:)
 Presenning ved ridning heller ikke no problem 😛
Dette synes Rimkert om å gå baklengs i sikk sakk mellom kjegler…. 😀 
Så var det å ri fra punkt A til B uten hender. Det var ikke mer enn 1.5 meter. Men det var umulig 😛
Han ville heller bort å sirkle rundt Solveig 😀
Så var det gymkhana øvelsene, den mest intressante delen av stevnet!
Rimkert sto ivertfall så rolig og fint å ventet på den merkelige dama som løp i ring rundt ei kjegle!
Derimot var han ikke like rolig når vi skulle trave med et litemål fullt med vann i handa 😀 Dette var jammen skummelt! Vannet skvetta jo! 🙂 Så jeg kastet litermålet i bakken og feilet oppgaven, men så hadde jeg vertfall to hender klar til å hjelpe Rimkert ut av frykten for skvettende vann (^^,)
Han var litt skeptisk til den der kalven, men så snart vi begynte å gå med den etter oss, så løsnet tauen. Og jeg gadd ikke prøve påny så vi ga opp og strøyk den øvelsen:)
Marianne på stallen stakk av med førstepremien på ALT! Mens jeg fikk delt førsteplass på bakkeøvelsene og tredje plass på rideøvelsene, og nesten sist på gymkhana…. ! Men gøy var det ivertfall 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *