Rimkert,  Treninger og kurs,  Trikstrening

Marsj!

Jeg har veldig lyst til å lære Rimkert å marsjere, ser jo så flott ut når en frieser gjør det:) Så vi har begynt litt å trene på å løfte føttene og nå har vi kommet såpass langt at jeg kan peke på et av frambeina så løfter han det fint:)  Det neste steg blir å overføre dette til når jeg sitter på ham. Og deretter å bruke det i bevegelse.

Jeg begynte veldig enkelt for å få dette til. Jeg hadde en pisk som jeg bare pirka på beinet hans med, og så snart han løftet det fra bakken, om så bare en millimeter, så fikk han godbit. I begynnelsen flyttet han seg heller istedet for å bare stå på et sted og løfte et bein, så det var en utfordring å få han til å skjønne at han skal stå der, men bare løfte benet. Så når han flytta mer enn et ben, så stilte jeg ham opp igjen og begynte påny. Det tok ikke lang tid før han skjønte at han bare trengte å løfte et ben bittelitt for å få snop 🙂 Dette gjorde jeg bare et par minutter innimellom andre ting av og til. 
Så for et par dager siden ville jeg prøve litt til og få han til å løfte bena høyere. Som vanlig så bare pirket jeg ham på beinet, og så løftet han bittelitt, men jeg fortsatte å pirke så han skulle prøve litt bedre. Da begynte han å skrape i bakken med foten istedet:) Han gjorde ivertfall litt mer enn før så jeg belønnet det. Så mens vi holdt på løftet han benet høyt og pekte det fremover (jeg tror han var på vei til å skrape i bakken igjen, men jeg stoppet ham og roset ham før han kom så langt), så da ble det ekstra mye ros og godt for å fortelle ham at JA, DET var det jeg var ute etter! så etter det løfter han benet høyt opp og peker det fremover hver gang jeg enten peker på eller pirker i foten hans:)
Forresten. Han HAR hale. Den er bare flettet så den viser ikke så godt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *