Ukategorisert

Oppdatering på litt av hvert

Det har vert så utrolig fint vær i det siste og selv om jeg burde brukt så mye mer tid på eksamensforberedelser nå så klarer jeg virkelig ikke holde meg borte fra stallen! Så selv om jeg har eksamener, gjør jeg mer nå enn hva jeg vanligvis gjør faktisk.
Og en av tingene jeg har gjort i det siste, er å sette opp en rundpaddock til trening, midt ute på utemarka. De som har lest om banetrening med Rimkert tidligere husker sikkert at han ikke er enkel å trene på banen i ridning, da vår bane desverre er veldig skummel siden den er så nær veien og lastebiler suser forbi hele tiden. 
Så jeg ville prøve å sette opp et mindre område, et roligere sted, og prøve å få bedre kontakt med Rimkert i ridningen der. Og det var utrolig vellykket! For en herlig avslappet hest jeg fikk der! Han var med meg hele tiden og var plutselig super sensitiv på sete og signaler 🙂 Vi har trent på det mye selvsagt men han mister fokuset sitt veldig lett pga den skumle banen, så her inne kunne han holde seg avslappet og fokusert, og da fikk vi oppleve mye bedre samspill. Så da blir det ridning her fremover når vi skal trene på signaler, kontakt og samspill, og trening på banen når jeg kun vil tilvenne han uten å trene på nye ting:)
En rundpaddock som denne er super til bruk av bakketrening også, så det har blitt litt av det og. Jeg utvidet den dagen etter bildet ble tatt, da han ikke klarte ordentlig gallopp (under bakketrening). Rundpaddocken hadde først en diameter på ca 14 meter, som er det minste anbefalte å starte med (parelli), men jeg utvidet med ca 3 meter. Og det var nok til at Rimkert klarte å holde en fin gallopp. 
En annen ting som er annerledes nå er at vi har åpnet utegangene til hele marken så hestene går fritt mellom inne-paddock-mark hele døgnet. Nå er det så fint og tørt at marka ikke er gjørmete lengre. Vi har to utegangspaddocker med inneplass, 4 hester totalt som går på de to, som nå er åpnet opp så alle 4 hestene nå går som de vil. Mye større plass å bevege seg på, og slikt blir hester fornøyde av 🙂 Skulle gjerne hatt det slik hele året men marka er desverre ikke like bra året gjennom til at jeg vil ha han ute der 24 timer i døgnet. Men jeg er fornøyd med gruset utegang som er relativt stor, og med stor inneplass som han kan gå på ellers. 
Og så har vi vert på tur litt 🙂 Første gang med barbakpad ute i verden med Rimkert 🙂 Ville ri barbak men stoler ikke på min balanse der hvis han skulle skvette av noe. Men med pad går det greit 🙂
Dagens gressepause førte oss inn i busker og kratt.
 Imorgen skal vi ha uoffisielt stevne på stallen 🙂 Det er alltid gøy:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *