Ukategorisert

Rimkerts bursdag! Og kanskje verdens minste stevne!

Rimkert hadde bursdag 30 mai! Og ble hele 7 år gammel! 7 år! Når jeg var 7 år dro jeg ei jente i håret så hardt jeg kunne, uten å vite hvorfor jeg ville gjøre det. Heldigvis er Rimkert mye voksnere og ordentligere enn hva jeg var når jeg var 7 🙂
Jeg hadde store planer for bursdagen hans med gaver og spennende mat men desverre hadde jeg eksamen dagen etter og fikk ikke tid til stort 🙁 
Dagen før bursdagen hans igjen hadde vi planlagt igjen et lite stevne internt på stallen. Denne gang med et dressurprogram i tillegg til en vanlig runde med bakkehåndtering og rideøvelser. Men, ei var bortreist, ei ble syk, ei var sen, så vi var hele 3 stykker 🙂 Men det var jo koselig likevel. Er jo bare for gøy vi steller det istand:)
Bildene er fra en video så ikke super kvalitet… ville legge ut videoen men det nye kameraet lagrer filer i .avi som macen min og iMovie ikke støtter. Typisk. Så må ha nytt redigeringsprogram før jeg kan legge ut filmer som trenger redigering. Og uten redigering er denne filmen lang, med mye døtid da kameraet bare står på et stativ og tar opp ca en time.
Alle som kjenner meg vet jeg liker godt øvelser og utfordringer fra bakke, så det må alltid med hvis jeg skal bestemme programmet:) Her skal vi rygge gjennom et hjørne.
Så gå over vippa.. Rim gjesper over for han har sett og trødd på den greia tusen ganger før.
Så sparke ballen fra punkt A til punkt B. Også lett for Rimkert som har gjort det maange ganger.
Sidelengs over en bom uten å tråkke over. Litt mere utfordring, vi har trent på sidelengs men ikke så mye fokus på det som andre ting, men vi klarte det da.
Og så samme greia fra ryggen:) 
Vi klarte ikke å gå over vippa! Dette var første gang jeg prøvde å ri han over, jeg har alltid leid ham over. Og det var litt skummelt for han, så jeg brukte ikke tid på å presse ham over og gikk heller til neste post. Vi skal trene på det senere!
Sparke ball derimot, også første gang fra rygge, gikk fint:)
Ri uten tøylebruk fra punkt A til B (det er en rett linje, så skulle tro det var null problem men sist gang klarte vi det ikke! Og heller ingen andre hester på stallen!). Denne gang gikk det fint.
Sidelengs var en stor utfordring. Ikke noe jeg har fokusert på under trening fra ryggen enda. Og det gikk bare ikke. Ivertfall ikke på et minutt, som er tida vi har for hver post 😀
Så vi fikk to poster vi ikke klarte. Ri over vippa, og ri sidelengs over bom. Så da har vi noe å trene på:) 
Utover sommeren skal også jeg og Rimkert ha en del privattimer med Parelli Natural Horsemanship instruktør Sigrid Ritland, hvis alt går etter planen, for å utvikle oss bedre i ridningen og generelt veiledning i hva som helst jeg føler jeg trenger for å utvikle Rimkert, så det gleder jeg meg til! Hun er utrolig flink og jeg gleder meg som en liten unge som har 50 julepresanger under treet på julaften. 
Dressurprogrammet ble det forresten ingenting av, siden vi var så få, og hun som skulle dømme var syk. Men vi skal ha nytt stevne etter beitesesong:) Og da har vi forhåpentligvis fått utviklet oss mye med hjelp fra Sigrid over sommeren:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *