Ukategorisert

Åpen dag på Hindal!

For de som ikke vet noe om Hindal Gård, så er det en flott gård på Hinna hvor det drives hestehold og trening ved bruk av Parelli Natural Horsemanship. Sigrid Ritland driver hesteholdet og er utdannet 2-stjerners Parelli instruktør og har jevnlige kurser i Parelli metoden på gården og reiser også rundt i landet og området og kurser og gir privattimer. Gården har også utleielokaler og arrangementer.
De arrangerte tidenes første åpne dag på gården, for å invitere folk inn til å få et innblikk i hva som skjer på gården, og det er jo i all hovedsak natural horsemanship. Og siden natural horsemanship er essensen i treningen og utviklingen av Rimkert så måtte jeg jo skrive om denne dagen! Det var en kjempegøy og ikke minst inspirerende dag. Det er helt utrolig å se hvor langt folk kommer med hestene sine og hvilke fornøyde hestene er. De fleste som har kommet til gården har kommet med “problemhester” fordi de ikke har funnet løsninger som kan hjelpe dem og hesten, og forandringen disse hestene gjennomgår er helt fenomenal. Og treningen er for å komme dit er bare logisk med tanke på hestens natur og instinktive responser. Ingen triks, ikke noe utstyr og ingen magisk oppskrift, bare ren kommunikasjonstrening mellom hest og menneske på et nivå som er naturlig for hesten og tilpasset hver individuelle hest 🙂 Det eneste som gjør det ulogisk for mennesker, er mangel på forståelse om hestens væremåte, instinkter, følelser og natur. Og det er ikke lett alltid å forstå seg på et dyr som har et tankesett som er helt ulikt vårt eget. Vi må ned (eller opp!) på hestens nivå, tenke som den gjør, og være det den anser som positivt og naturlig. Istedet for at alle hester må passe inn i et spesifikt treningsopplegg, så må her alle mennesker tilpasse sitt treningsopplegg til sin hest. 
Sigrid hadde en oppvisning med sin australske varmblods Clarendon T-Rex, og det var fantastisk å se på:) Jeg filmet litt og fikk tillatelse til å dele med dere:) Jeg fikk nesten tårer i øynene fordi jeg sto der og så min drøm være virkelighet, rett foran meg. En dag, en vakker dag skal jeg og Rimkert også dit! Og så heldige er vi å ha Sigrid til å hjelpe oss dit:) Vi skal nemlig ha privattimer hver uke gjennom hele sommeren! Så her skal vi ha fremgang!:)
Her er et lite klipp av hennes oppvisning, ridning uten hodelag.
Og så litt bilder fra dagen!
Privatvei inn til gården, idyllisk 🙂
Inger Valen hadde med seg tinkerene sine og tilbød kjøretur for anledningen:)
Stallen
Gården er stor så det er god plass for turer med hest og kjerre 🙂
Salg av kaker og snacks så klart 🙂
Det var godt oppmøte på gården! 
Lekeplassen 🙂
Folk venter spent på Sigrid sin oppvisning
Litt av området på gården. 
Hovedhuset
Hestemarkene på hver sin side av veien med hovedhuset i bakgrunnen.
Hestene her går på utegang året rundt:)
Oppstallatører viser hva de kan!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *