Ukategorisert

SirkusRimkert!

Som de fleste som kjenner oss vet, liker vi å trene på mestring av diverse utfordringer, for å utvikle Rimkert mentalt til å være en trygg og avslappet hest i ulike situasjoner. Vi har tidligere trent på å få Rimkert til å trø over, eller stå på paller, men idag bestemte jeg meg for at vi skulle ha alle bena oppå pallen og stå stille der, med fokus på at Rimkert er mentalt avslappet under oppgaven han skal utføre. 
Jeg har tidligere prøvd men Rimkert har da ikke fått opp den fjerde foten før han har trødd ned igjen med den første osv. 
Metode:
Når alle fire bein er oppå får han uendelig med kløing, ros og godbiter! Så blir dette et kosested for han hvor han får gode opplevelser og får slappe helt av.
Resultat:
En hest som villig går å står oppå paller!

Tadaaaaa

Etter at Rimkert innså hvor kjekt det var å stå på pallen, gikk han på egenhånd bort å sto oppå den, etter at jeg hadde gått ut for å hente noe 😛 Rimkert er bare verdens herligste!
Må alltid teste ut i ridning også, og det gikk helt fint 🙂

Mestring!
Jeg ser for meg at paller blir det samme som den store grønne ballen fremover. Ser han den, går han skikkelig målrettet rett bort og sparker den avgårde, etter at vi har trent så mye på å få han til å akseptere den og snuse/sparke i den. Og slik imponerer man folk ved å si “Rimkert! Gå å spark den ballen helt der borte!” så går han fordi han har fått så mye positivt utav å sparke den tidligere, men nå røper jeg kanskje hestehviskerhemmeligheter 😛
PS!
Det har vert tørrt og kaldt lenge, og Rimkert er VELDIG støvete. Det hjap litt å børste han idag, men støv puffet ut med en gang jeg klødde og klappet på han 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *