Strandtur i bølgesus og hesterus

Man kan vel ikke ha hest og ikke ha opplevd galopp i solnedgangen på stranden? Men jo, for meg så langt var det slik. Vi var på stranda en gang før, men der var det så mye folk at vi fikk ikke stort utav det og måtte fort trekke oss vekk. Men denne gang skulle vi til Hellestø stranden. Distriktets hestestrand! Det er mye åpnere der, og jeg hadde mistanke om at Rimkert ikke ville tåle store bølger like bra som han tåler rolig sjø. For vann er ingen problem, men bølger kan jo skjule haier som er på vei inn mot land for å knaske litt på hestebein.

Klare til å reise avgårde!

Vel fremme med rolige hester 🙂

Rimkert har alltid tid til mat..

Glede!

Alt den plassen, bare til oss!

Som ventet, var ikke Rimkert heeelt sikker på hva som kunne skjule seg i bølgene..

IMG_5242

Nei det der kan du bare glemme!

IMG_5243

Men hun derre gir vel ikke opp kjenner jeg henne rett….

IMG_5244

“Hei du hest! Kast pinnen da!”

IMG_5245

“Sorry hund… jeg trenger litt tid til å tenke over livet mitt før min eier kaster meg ut til haiene…

IMG_5251

Jeg prøvde å motivere Rimkert ved å vise ham hans hestevenn som ikke hadde noen problemer!

Vil legge til at før jeg gikk av og bestemte meg for å bruke litt tid på “bølgetilvenning”, gikk han motvillig ned til sjøen med meg på ryggen. Og når han skjønte at jeg hadde valgt å gå uti, tok han sats og hoppet et par meter uti sjøen i forsøk på å klarere de bølgene som var der. Men nå var han plutselig midt uti sjøen med bølger som slo ham i brystet og jeg kjente hans panikk begynne å sette litt itt 😀 Så jeg innså at her kunne vi ikke forbi lenge, tok tak i salhornet mens jeg prøvde å snu ham rolig, og ha ham gå rolig inn på land igjen. I virkeligheten så det omtrendt slik ut:

Cartoon Rim on beach


Men vi gikk ikke hjem. Vi gikk tilbake til bølgene til hans store forskrekkelse, til han turte å ta et par føtter rolig uti, og til med ruska litt i en bølge med mulen! Ingen bilder fra det.. oppmerksomheten går liksom 100% til hesten når den trenger det 🙂

IMG_5269

IMG_5258

På slutten av dagen hadde vi en ganske imponerende utsikt her 🙂

Omsider roet vi oss og bestemte oss for at vi ikke kunne dra hjem uten en flott slow motion galoppfilm langs stranden med solen bakgrunnen, og inspirasjonsmusikk!Etter et par timer, godt fornøyde med dagens utspill, og de fantastiske hestene våre, var hesterumpene lastet og klar for hjemtur 🙂

IMG_5283

IMG_5285

Kjekke hester 🙂


IMG_5292

Vel hjemme la jeg merke til at stalleier hadde tent opp et bål. Bål har vi ikke sett på sammen før! Og som med alle uvanlige (og vanlige) ting, må jeg da ta med meg Rimkert for å teste han ut i situasjonen, og eventuelt gjøre han vandt til det. Men vi gikk umiddelbart så nære som jeg klarte uten å brenne ansiktet, og Rimkert så bare på bålet med store nysgjerrige øyne. Ikke noe redsel, ikke noe nervøsistet. Mer et “Wooooow…” type blikk. Så ingen action der, heldigvis egentlig 🙂

Den gang Rimkert satt seg fast..

En av de første gangene jeg skulle ri ut på tur alene kom jeg ikke så langt før jeg innså at for første gang så var Rimkert i ferd med å sette seg fast. Ja, første gang med meg. Jeg ante ikke hvordan han ville oppføre seg i en situasjon der han hadde satt fast en fot, eller flere føtter. Så jeg forberedte meg på det verste, 100 tanker fløy gjennom hodet mitt i løpet av et halvt sekund i det han satt seg fast, om hvordan jeg kunne kontrollere situasjonen. “Ok, jeg slenger meg av i en fart før han innser at han ikke får foten ut så jeg kan roe ham fra bakken!” Tenkte jeg. Men jeg kom ikke så langt før han rykket i foten, så jeg tenkte, “Vel, jeg får sitte her og be om at vi begge kommer helskinnet ut av dette”. Jeg var nok en smule overdramatisk har jeg funnet ut i ettertid.. men jeg hadde som sagt ingen anelse om hvordan han ville reagere i en slik situasjon så da forberedte jeg meg på det verste. Jeg hadde hørt om mange hester før som har blitt febrilske når deres dyrebare føtter befinner seg i en klemme de ikke kommer ut av. I vårt tilfelle var det et nedrevet stårgjerde som lå langs veien han satt den ene foten fast i.
Uansett, kjedelig å lese en haug med skrift, så jeg laget en tegneserie som oppsummerer hvordan det hele foregikk!
Så panikken min fløt rett over i en slags lykkerus/stolthet over den gode hesten som bare så uskyldig lurte på hva som foregikk med beinet hans, og så til meg for svar/hjelp! Jeg smeltet totalt og kjente meg ti ganger mer forelsket i denne godklumpen. Om enn på en litt panikkslagen måte, så fant jeg vertfall ut hvordan han reagerer i en slik situasjon:)

Edit*: Beklager, skriften er litt liten i boblene. I første ruta står det “Jeg må snu.. Jeg må snu!”, i andre ruta: “Jeg SNUR!” og “Vi skal ikke snu nå”. I tredje ruta: “skumle ting… skumle ting, skumle ting!” og i fjerde ruta: “SNU!!”